Kompleksowe usługi BHP – Tomasz Kuciński Łódź i okolice.

  • Zadzwoń: (+48) 510 229 550
    • Brak produktów w koszyku.

Obsługa z zakresu bezpieczeństwa żywności

  • Home
  • Oferta

Obowiązek wdrożenia odpowiednich warunków higienicznych oraz systemu HACCP w każdej jednostce gospodarczej zajmującej się przetwarzaniem i/lub obrotem żywności wynika z przepisów prawa określonych w:

  • Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
  • Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 178/2002 z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, ustanawiające Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w sprawie bezpieczeństwa żywnościowego,
  • Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych .

Pozostałe systemy bezpieczeństwa żywności, takie jak ISO 22000, FSSC 22000, BRC, IFS są wdrażane na zasadzie dobrowolności, z reguły ich wdrożenie służy poprawie jakości wyrobów, optymalizacji bezpieczeństwa żywności, poprawie konkurencyjności oraz wynika z dostosowania się do wymagań klienta.

Nasza oferta

  • sporządzamy dokumentację oraz pomagamy wdrożyć:
    • Dobrą Praktykę Higieniczną, Dobrą Praktykę Produkcyjną, Warunki Wstępne
    • HACCP
    • ISO 22000
    • FSSC 22000
  • Zapewniamy szkolenia
  • Prowadzimy audyty wewnętrzne
  • Pomagamy certyfikować

Kontakt: bezpieczenstwozywnosci@bhp3.pl